D-mannose

Het Supplement D-Mannose

D-mannose is een suikermolecuul dat dat makkelijk de verbinding aangaat met slijmvliescellen. Als D-mannose een keer als een soort antennes aan de celmembraam gekoppeld is, kunnenm bacterien zich veel minder goed aan deze cellen hechten.

D-mannose is te vinden in rijpe vruchten en dan voornamelijk cranberry’s bevatten veel. Dat is de reden dat dit middel naast cranberry-extract veel gebruikt wordt om blaasontstekingen te voorkomen of om een beginnende blaasontsteking te verhelpen

Wat is er bij een blaasontsteking (cystitis) precies aan de hand?

Er is sprake van een ontsteking van het slijmvlies in de blaas. Maar ook een ontsteking van de lagere urinewegen wordt een blaasontsteking genoemd

Bacteriën

De bacteriën die de ontsteking veroorzaken, kunnen op twee manieren tot de urinewegen doordringen. Via de bloedsomloop en, wat veel vaker voorkomt, van buitenaf via de urinebuis.Vrouwen hebben een kortere urinebuis dan mannen en de uitgang van de urinebuis ligt bij hen veel dichter bij de anus; in deze omgeving wemelt het van de bacteriën.

Bacteriën kunnen makkelijk in de urinebuis terechtkomen en vervolgens een blaasontsteking veroorzaken.
Bij vrouwen komt blaasontsteking daarom ook veel vaker voor dan bij mannen

Bacteriën slaan met name toe wanneer je weerstand niet optimaal is. Maar ook als je onvoldoende hygiënisch te werk gaat (niet voor niets wordt vrouwen aangeraden hun billen van voren naar achteren schoon te maken).

Geslachtsgemeenschap kan ervoor zorgen dat er vreemde bacteriën binnendringen. Een vorige blaasontsteking waarbij niet alle bacteriën uitgeroeid zijn, kan eveneens opnieuw een bron voor een ontsteking vormen

Afvoer van urine
Niet na elke infectie ontstaat er per definitie een ontsteking. Daar is meer voor nodig. Vooral de afvoer van urine speelt daarbij een grote rol. Als die afvoer goed is en de blaas steeds goed geleegd wordt, krijgen bacteriën nauwelijks een kans iets uit te spoken en zich te vermeerderen.

Veel drinken en daarmee zorgen voor een voortdurende doorspoeling van de blaas is belangrijk. Maar als bijvoorbeeld bij een zwangerschap of door een ontsteking de urineleider vernauwd is en er regelmatig wat urine in de blaas achterblijft, dan is dat een prachtige voedingsbodem voor de bacteriën. De kans op een ontsteking is dan veel groter.

Behandeling

Een blaasontsteking kan vanzelf overgaan door veel water te drinken of cranberry sap. Ook een natuurlijke behandeling kan soms uitkomst bieden. Zo kun je een antibioticakuur vaak vermijden.

Complicaties bij een blaasontsteking in de vorm van nierbekkenontsteking komen voor. Raadpleeg daarom altijd een arts. Doe dit zeker als je urine rood, roze of donkerbruin is gekleurd!

Button Text

Cranberry Smoothie

Cranberry’s zitten bomvol vitamine C.
Een uitstekend middel tegen blaasontsteking.
Ook  honing een bacterie remmer.
Heerlijk maar echt gezond!
Deze bes komt vooral voor in Amerika  maar groeit tegenwoordig ook op verschillende plekken in Nederland. (veenbessen)
In de supermarkt kunt u ze vinden in de diepvries.
Perfect want dan is uw smoothie lekker koud!

  • 1 Kopje(s) cranberries (liefst bevroren)
  • 2 eetlepel (s) honing
  • 0.25 liter(s) yoghurt
  • 1 glas (glazen) koud water

Doe alle ingrediënten in uw blender.
Heeft u geen bevroren cranberry’s dan kunt u een handvol ijsblokjes toevoegen

Zorg er ook voor dat je zo min mogelijk hormoonverstorende stoffen gebruikt die je vind in inlegkruisjes en maandverbandjes. Hiervoor kun je de Gentleday lijn van ons gebruiken. Dit is een lijn die geen Hormoonverstorende stoffen bevat en is er in allerlei soorten en maten, zelfs voor tieners een speciale maandverband! Tijdens het gebruik van de Vaginale zetpillen kun je de inlegkruisjes gebruiken gedurende de kuur

Volg je ons al?

Populaire blogs

Doe nu onze test!

En krijg vrijblijvend advies en producten die echt bij je passen
0
mensen gingen je je al voor!

Volg ons op YouTube!

Onze klanten aan het woord.

Superlieve professionele en fijne therapeuten. Ben er meerdere keren geweest en elke keer een fijne ontmoeting gehad. De kinderen waren te bang voor een prik dus werd er mondslijmvlies afgenomen.

Mijn oudste zei waren alle dokters maar zoals haar. Als kers op de taart kregen we 1 behandeling cadeau en de meiden kregen een koranverhalen boek.

Ik kreeg een potje magnesiumtabletten mee. Macha allah De service de liefde en alles wat ze fisabilillah deed maken mij een grote fan.

Mariam Dioui

Geschreven door Korrel & Kruid

Geschreven door Korrel & Kruid

19-12-2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Email
Print

MEer stories?

Hoe krijg je je vagina gezond?

Dit is een onderwerp wat vaak in de ‘taboekast’ gestopt wordt. En dat is dus helemaal niet nodig want een slechte vaginale flora is funest voor o.a je intimiteit met je man en vruchtbaarheid..

Read More »