Hoe krijg je je vagina gezond?

Dit is een onderwerp wat vaak in de ‘taboekast’ gestopt wordt. En dat is dus helemaal niet nodig want een slechte vaginale flora is funest voor o.a je intimiteit met je man en vruchtbaarheid.  Er zijn een aantal essentiële  tips die je standaard kunt toepassen in je dagelijkse schoonheids of gezondheidsroutine om jouw vagina gezond te houden!

Eet je vagina gezond

De volgende voedingsmiddelen dragen bij aan de gezonde vaginale  flora en houden de PH- waarden op peil.

1. Advocado’s : Avocado’s zitten boordevol vetten en vitamines die goed zijn voor een heleboel dingen, zoals het verkleinen van de kans op hartziekten en beroertes. En deze vetten en vitaminen zijn ook nog eens gezond voor je vagina. De vetten en vitaminen helpen met het vochtig houden en het sterker maken van de vaginale wanden.

2. Bladgroenten : Sla en andere bladgroente kunnen ervoor zorgen dat je bloed wordt gezuiverd en dat het beter kan circuleren. Dit kan voorkomen dat je vagina droog wordt. Vooral de donkere bladgroenten zitten vol voedingsstoffen  en gezonde vitaminen. Neem dus even die tijd ‘s ochtends om een lunchsalade te maken en zorg dus dat je dit in je dagelijkse eetpatroon verwerkt. Je kunt advocado ook heerlijk door je sla vermengen.

3. Groentesnacks : Sowieso zijn groenten goed voor je, maar vooral gerechten en snacks als kimchi, miso, tempeh, en augurken maken je vagina een tikkie gezonder. Dit eten zorgt ervoor dat de pH-waarde van je vagina in balans blijft en vermindert de kans op infecties.

4. Zalm : voeding dat rijk is aan gezonde vetten is goed om je bloedsuikerspiegel te balanceren. Van een ongebalanceerde bloedsuikerspiegel kan je pH-waarde namelijk van slag raken en dat is niet fijn  want het kan nare geurtjes  en infecties geven.  Op zoek naar goede vetten maar ben je geen vleeseter? Naast zalm kan je ook kiezen voor amandelen, hier zitten net zoveel voordelen aan en is makkelijk toe te passen in je dagelijkse  eetpatroon.

5. Water : Last but not least: drink genoeg water. We weten al dat het goed is voor de huid, voor je haar, voor je organen en voor je dorst. En nu dus ook voor je vagina. Aangezien de vagina een oppervlak van slijm is, is hydratatie erg belangrijk en water kan je daarbij helpen.

Schoonheidsrituelen voor een gezonde vaginale flora

Er zijn een aantal producten die je kunt gebruiken voor een optimale gereinigde vagina en heel belangrijk, geen hormoonverstoorders in zitten.

Gentleday is een intieme verzorgingslijn speciaal voor de gezonde bewuste dame. Maandverbandjes, tampons, menstruatiecups,  intieme doekjes en wasgel zijn allemaal vrij van hormoonverstorende stoffen, ecologisch en 100% natuurlijk. Omdat we vanaf een jaar of 12 al te maken krijgen met maandelijkse ongemakken,  is er een tevens speciale maandverband voor tieners op de markt gebracht. Deze zijn net iets kleiner dan de normale maandverband en zien er ook nog eens leuk uit. Klik hier om bijvoorbeeld de intieme wasgel te zien. Op de pagina intieme verzorging op de webshop vind je alle producten die bij gentleday horen.

Cydonia is een lijn vaginale zetpillen  die 100% natuurlijk zijn en speciaal  voor de intieme ongemakken zijn ontwikkeld.  In het boek Hormoonbalans voor vrouwen wordt tevens ook over de Ravensara zetpillen gesproken.  Deze pillen worden vaak ingezet bij vrouwen die last hebben  van een verhoogde PAP waarde na een uitstrijkje genomen te hebben. Klik hier om de 3 soorten vaginale zetpillen te zien. Voor elke klacht is er een andere soort.

Korrel&kruid heeft zelf ook een aantal producten  ontwikkeld die bij kunnen dragen aan een gezonde vaginale milieu.  We hebben bijvoorbeeld onze bekende V-Steam vaginale stoomkruiden die ook wel ingezet worden bij een koude baarmoeder of ter reiniging. HEt voordeel van vaginaal stomen is onder andere je PH- waarde optimaal houden.

Voel je een blaasontsteking opkomen? Dit kan zeker ook te maken hebben met een slechte PH-waarde. Je hebt dan Cranberry’s nodig. Om een blaastonteking echt aan te pakken hebben we een supplement ontwikkeld met Cranberry en D-Mannose. Dit is een stofje wat de werking van de Cranberry versterkt. Je kunt toch gewoon Cranberrysap drinken , hoor ik je denken.  Ja dat kan zeker, alleen heb je hier mega veel liters voor nodig wilt het z’n werking doen, vandaar dat we voor deze supplementen gaan.

Button Text

Volg je ons al?

Populaire blogs

Doe nu onze test!

En krijg vrijblijvend advies en producten die echt bij je passen
0
mensen gingen je je al voor!

Volg ons op YouTube!

Onze klanten aan het woord.

Superlieve professionele en fijne therapeuten. Ben er meerdere keren geweest en elke keer een fijne ontmoeting gehad. De kinderen waren te bang voor een prik dus werd er mondslijmvlies afgenomen.

Mijn oudste zei waren alle dokters maar zoals haar. Als kers op de taart kregen we 1 behandeling cadeau en de meiden kregen een koranverhalen boek.

Ik kreeg een potje magnesiumtabletten mee. Macha allah De service de liefde en alles wat ze fisabilillah deed maken mij een grote fan.

Mariam Dioui

Geschreven door Korrel & Kruid

Geschreven door Korrel & Kruid

19-12-2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Email
Print

MEer stories?

Hoe krijg je je vagina gezond?

Dit is een onderwerp wat vaak in de ‘taboekast’ gestopt wordt. En dat is dus helemaal niet nodig want een slechte vaginale flora is funest voor o.a je intimiteit met je man en vruchtbaarheid..

Read More »