Een beter libido

Libido betekent begeerte en wordt meestal gebruikt als term voor de behoefte aan seksualiteit. Het libido, ofwel de geslachtsdrift, varieert gedurende het leven. Vaak is het tijdens de pubertijd op het hoogtepunt en neemt het daarna gestaag af. Het libido verschilt echter ook per persoon. Het wordt vooral bepaald door lichamelijke en psychische factoren. Het libido verhogen kan op diverse manieren. Lees hier hoe u uw libido kunt verhogen als man, of vrouw.

Hormonen en libido

Lichamelijk wordt het libido vooral bepaald door de hormonen testosteron en oestrogeen. Wat veel mensen niet weten is dat zowel bij de man als bij de vrouw testosteron van invloed is op het libido. Voor beide seksen is testosteron het hormoon van het verlangen. Een laag testosterongehalte heeft meestal een laag libido tot gevolg. Naarmate men ouder wordt daalt dat gehalte. Ook daalt het testosterongehalte door minder seksueel actief te zijn. Normaliter piekt het libido van de man rond de 20 jaar, bij vrouwen tussen de 30 en 40 jaar.

Bij vrouwen speelt ook de menstruatiecyclus een grote rol op het libido. Tijdens de ovulatie is deze bij veel vrouwen hoger, wat komt door de hormonen op dat moment van de cyclus. Na de menopauze ervaren veel vrouwen een sterke daling van het libido. Het libido verhogen is voor veel vrouwen in die periode gewenst.

Andere lichamelijke factoren die van invloed kunnen zijn

Andere lichamelijke factoren die een negatieve invloed op het libido kunnen hebben zijn: diabetes, zwaarlijvigheid (obesitas), een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. Ook bepaalde medicijnen kunnen een verminderd libido tot gevolg hebben. Zo kunnen antidepressiva, maar ook de anticonceptiepil desastreuze effecten op het libido hebben.

De Psyche en Libido

Op psychisch vlak spelen zaken als gemoedstoestand en ervaringen (positief en negatief) een rol. Vooral bij vrouwen is het libido tevens erg gevoelig voor sfeer. Het verlangen bij vrouwen moet eerst opgebouwd worden en het ervaren van intimiteit versterkt het verlangen bij veel vrouwen. Bij mannen zijn dit soort factoren minder van invloed op het libido. Daarnaast kunnen zaken als onzekerheid, seksuele prestatiedrang, stress, depressie en vermoeidheid het libido verminderen.

Wat kun je eraan doen?

Als een tekort aan testosteron de oorzaak is van een te laag libido, dan kunt u hier iets aan doen, bijvoorbeeld door uw levensstijl aan te passen of door middel van medicatie. Hieronder vindt u een aantal tips om uw libido te verbeteren:

  1.  Ga naar de sportschool Meer bewegen zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van hormonen. Vooral krachttraining zal het testosterongehalte in het bloed, en dus uw libido verhogen.
  2.  Eet gezond. Suiker, witte pasta en andere koolhydraten zorgen voor een stijging van insuline, een stof die het lichaam aanmaakt om suikers te verwerken. Dit hormoon zorgt echter ook voor een daling van de testosteronspiegel! Vermijd daarom voedingsmiddelen als koek, snoep en witbrood. Ook alcohol en cafeïne kunt u beter laten staan. Wel eten: eiwitten (vlees, vis, eieren, noten), veel verse groenten en volkorenproducten.
  3.  Vermijd stress en ga vroeg naar bed. Wilt u uw libido verhogen, maakt u zich dan niet te druk. Stress veroorzaakt namelijk een toename van insuline en dus een afname van testosteron in het bloed. Zorg ook voor voldoende nachtrust. Bij slechte slapers produceren de bijnieren meer cortisol, waardoor ze minder tijd hebben om testosteron aan te maken.
  4. Doe meer aan geslachtgemeenschap. Ook al is de zin soms ver te zoeken: begin vooral wél met vrijen. Meestal komt de zin halverwege het proces alsnog. Bovendien bevordert een vrijpartij de aanmaak van testosteron. Een bijkomend voordeel: door de ontspannende werking van vrijen slaapt u daarna beter en dieper.
  5. Vul het tekort aan met kruidensuppelementen .Sommige kruiden hebben een lustverhogende werking en kun je inzetten om je libido daling te herstellen naar een normaal niveau.

Button Text

Volg je ons al?

Populaire blogs

Doe nu onze test!

En krijg vrijblijvend advies en producten die echt bij je passen
0
mensen gingen je je al voor!

Volg ons op YouTube!

Onze klanten aan het woord.

Superlieve professionele en fijne therapeuten. Ben er meerdere keren geweest en elke keer een fijne ontmoeting gehad. De kinderen waren te bang voor een prik dus werd er mondslijmvlies afgenomen.

Mijn oudste zei waren alle dokters maar zoals haar. Als kers op de taart kregen we 1 behandeling cadeau en de meiden kregen een koranverhalen boek.

Ik kreeg een potje magnesiumtabletten mee. Macha allah De service de liefde en alles wat ze fisabilillah deed maken mij een grote fan.

Mariam Dioui

Geschreven door Korrel & Kruid

Geschreven door Korrel & Kruid

19-12-2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Email
Print

MEer stories?

Hoe krijg je je vagina gezond?

Dit is een onderwerp wat vaak in de ‘taboekast’ gestopt wordt. En dat is dus helemaal niet nodig want een slechte vaginale flora is funest voor o.a je intimiteit met je man en vruchtbaarheid..

Read More »