Waarom is Kurkuma zo gezond?

Kurkuma is een specerij die we gebruiken voor om gerechten en dranken smaak en kleur te geven. Kurkuma is bijvoorbeeld een belangrijk bestanddeel van vele kruidenmegsels in gerechten maar je kunt er ook thee van zetten. Wat wij Kurkuma noemen is de wortel van de Kurkumaplant, de zogenaamde Curcuma longa. Deze wortel bevat de stof curcumine. Geelwortel is afkomstig uit de gemberfamilie of Zingiberaceae. De smaak van Kurkuma is intens en kan het beste worden beschreven als licht bitter en kruidig, een beetje peperig. Daarmee versterkt kurkuma de andere smaken in een gerecht.

Maar wist je ook dat kurkuma op het gebied van gezondheid enorm veel voordelen heeft? het wordt niet voor niets ‘ het gouden kruid’ genoemd van de aarde.

Kurkuma zit boordevol mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink, krachtige antioxidanten en met vitamines zoals B5, B6, B12 en C, D, E en K.

De 12 wetenschappelijk bewezen voordelen van Kurkuma

1. Kurkuma werkt ontstekingsremmend op alle gebieden in je lichaam!

2. Er zijn aanwijzingen dat de werkzame stof curcumine een remmende werking heeft op kankercellen.
3. Kurkuma als natuurlijke pijnstiller bij bv reuma en artrose.
4. Kurkuma kan alzheimer voorkomen.
5. Kurkuma pakt laaggradige onstekingen aan, waardoor je lichaam minder behoefte heeft om cholesterol aan te maken.
6. Kurkuma bevordert de spijsvertering: super fatburner dus!
7. Kurkuma werkt ontgiftend voor de lever.
8. Kurkuma kan de geheugen verbeteren.
9. Kurkuma kan een hartaanval voorkomen.
10. Kurkuma helpt tegen depressieve gevoelens.
11. Kurkuma is een anti-oxidant en gaat veroudering tegen.
12. Kurkuma is het nieuwe middel bij Fertiliteitsproblemen of menopauze.

Welke suppletie kun je het beste gebruiken?

Er zijn talloze supplementen met de werkzame stof curcumine te verkrijgen op de markt. En eerlijk ik ben er niet negatief over

Of een supplement met curcuminoïden werkt, hangt af van de samenstelling. Curcuminoïden worden heel slecht worden opgenomen in ons lichaam. De stof geraakt niet door de darmwand tot in onze bloedbaan en dus is geen effect, behalve misschien in onze darmen. Een goed supplement bevat stoffen die de opname van de stof curcuminoïde verhoogt. Dat noemen we de biobeschikbaarheid. 

Maar wat nou als ik je vertel, dat er een supplement is die voor bijna 100% opgenomen wordt in je lichaam en tevens naar de plekken gaat waar het zijn werk moet doen?

Button Text

Ooit gehoord van Micellen?

Micellen zijn oppervlakte-actieve stoffen, opgebouwd uit een aantal moleculen in water. Mycellen hebben een hydrofiele (waterminnende) kop, die water aantrekt en vet afstoot. Daarnaast hebben micellen een lipofiele (vetminnende) staart, wat inhoudt dat deze vet aantrekt en water afstoot. De koppen zitten aan de buitenkant van de micel en de combinatie van deze unieke eigenschappen zorgen ervoor dat micellen handige ‘pakketjes’ vormen die bepaalde stoffen in je lichaam ongehinderd op hun bestemming brengen.

De eigen micellen van het lichaam worden door het lichaam zelf continu aangemaakt voor vetvertering. Dit proces kost veel energie en gaat doorgaans erg langzaam. Een groot deel van de belangrijke ingrediënten in voeding of supplementen wordt dus niet opgenomen door het lichaam, wordt afgebroken door het maagzuur en vervolgens weer afgevoerd.

Nog voor het maagzuur de werkzame stoffen kan afbreken, zorgen micellen in onze producten er echter voor dat deze stoffen wel kunnen worden opgenomen door de maagwand. Hierdoor stijgt de maximale opname van werkzame stoffen van gemiddeld 7 à 8% tot wel 99%! Het lichaam kan slecht oplosbare stoffen direct opnemen en verwerken.

Terug te komen op de meest hoge opname vorm van kurkuma is toch wel eentje die met een Mycell Technology gemaakt is.

  • Volledig in water oplosbaar
  • Tot bijna 100% opname door het lichaam
  • Werkt veel sneller dan andere reguliere supplementen
  • Hoge concentratie
  • Bestendig tegen maagzuren
  • 100% natuurlijk
  • Werkt specifiek waar het nodig is
  • Lage dosering, maximaal effect. Dus kosten besparend!
  • Ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland

Volg je ons al?

Populaire blogs

Doe nu onze test!

En krijg vrijblijvend advies en producten die echt bij je passen
0
mensen gingen je je al voor!

Volg ons op YouTube!

Onze klanten aan het woord.

Superlieve professionele en fijne therapeuten. Ben er meerdere keren geweest en elke keer een fijne ontmoeting gehad. De kinderen waren te bang voor een prik dus werd er mondslijmvlies afgenomen.

Mijn oudste zei waren alle dokters maar zoals haar. Als kers op de taart kregen we 1 behandeling cadeau en de meiden kregen een koranverhalen boek.

Ik kreeg een potje magnesiumtabletten mee. Macha allah De service de liefde en alles wat ze fisabilillah deed maken mij een grote fan.

Mariam Dioui

Geschreven door Korrel & Kruid

Geschreven door Korrel & Kruid

19-12-2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Email
Print

MEer stories?

Hoe krijg je je vagina gezond?

Dit is een onderwerp wat vaak in de ‘taboekast’ gestopt wordt. En dat is dus helemaal niet nodig want een slechte vaginale flora is funest voor o.a je intimiteit met je man en vruchtbaarheid..

Read More »